Ny aftale om arbejdsfordeling skal holde hånden under arbejdsmarkedet

Der er lavet en ny aftale om arbejdsfordeling på grund af coronapandemien. Se hvordan du får fuld løn, når du arbejder og en forhøjet dagpengesats, når du går hjemme.

Artiklen er blevet opdateret, idet aftalen om arbejdsfordeling er blevet forlænget.

Dansk Metal har ad flere omgange talt varmt for en forlængelse af trepartsaftalen om arbejdsfordeling. Derfor vækker det glæde hos fagforbundets formand, Claus Jensen, at det blev en realitet:

– Det er altafgørende, at så mange som muligt ikke mister deres arbejde. Det skal være hovedprioriteten i vores økonomiske politik. Arbejdsfordeling har allerede vist sig som et godt redskab, og derfor er jeg glad for, at vi har fået forhandlet en forlængelse på plads.

Aftalen er blevet forlænget endnu en gang og gælder nu frem til den 31. marts 2022.

Lønmodtagere, der kommer på den nye arbejdsfordeling, får desuden en forhøjet dagpengesats, bedre uddannelsesmuligheder, slipper for CV på Jobnet og en suspension af forbrug af dagpenge. Det vækker glæde hos Dansk Metal:

– Lønmodtagerne har jo ingen som helst skyld i, at de på grund af corona kommer på arbejdsfordeling. Derfor er det selvfølgelig heller ikke dem, der skal stå med hele regningen. Forhøjelsen af dagpengesatsen og bedre mulighed for uddannelse under arbejdsfordeling er derfor sund fornuft, slutter Claus Jensen.

Hele aftalen kan læses nærmere her

Har du spørgsmål, så kontakt Dansk Metal eller din afdeling.