På vej på arbejde igen

Lars Jensens lokale Metalafdeling fandt nyt job til ham på tre dage.

​Lars Jensen, automekaniker, 44 år, var chokeret og rasende, da han blev fyret sammen med 11 af hans kolleger.

-  Jeg havde ikke set det komme. Jeg havde lige købt hus, så det var et rigtig dårligt tidspunkt. Mange spørgsmål fløj gennem hovedet på mig. Hvor skal jeg søge hen? Hvad er mine muligheder? Kan jeg få et ligeså godt lønnet job?, siger han.

Intet billede valgt

 

Afdelingen på banen
Ugen efter fyringen kom Metal Østjylland ud til maskinfabrikken for at fortælle Lars Jensen og hans kollegaer om deres rettigheder og muligheder. André Nielsen, faglig sekretær, fortalte bl.a. om mulighederne for at søge job hos DSB, som manglede folk. Lars Jensen gik hjem fra mødet med en god fornemmelse i maven.

- Jeg havde kun hørt positivt om DSB, og tænkte, at det ville være en rigtig fin mulighed. Og der er ingen tvivl om, at hele ansættelsesforløbet er gået hurtigere med hjælp fra afdelingen.

Lars Jensen nåede kun at gå ledig i tre dage. Han afleverede en ansøgning til André Nielsen, som han gav videre til tillidsmanden hos DSB. Efter 10 dage blev Lars Jensen inviteret til samtale hos DSB Vedligehold. Dagen efter ringede de for at ansætte ham.

Lars Jensen er glad for den hjælp, han har fået fra afdelingen.

- Jeg har altid haft et godt forhold til Dansk Metal og været på et hav af kurser. Så jeg var tryg over at være i deres hænder. Har jeg været i tvivl om noget, er jeg altid blevet hjulpet, siger Lars Jensen.

Beskidt arbejde
Efter en måned i sit nye arbejde er Lars Jensen faldet godt til. Han står nede i hjulværkstedet, hvor der kommer aksler med hjul og bremseskiver ind. Her er han med til at kontrollere om bremser og hjul har de rigtige mål, eller om de skal sendes videre til udskiftning.

- Jeg er glad for mit nye job. Det er spændende at lære noget nyt, og jeg har fået nogle rigtig gode kolleger med god humor. Men efter at have haft montørjobs i 10 år, skal jeg lige vænne mig til at lave togarbejde, hvor man blive møghamrende beskidt, griner Lars Jensen.

Metal jobservice

  • I metal jobservice kan du se og søge ledige job fra alle danske hjemmesider og jobdatabaser.
  • Mange virksomheder tager fat i Metal, når de mangler medarbejdere. Din afdeling kontakter dig, hvis en virksomhed har brug for dine kompetencer.
  • Kontakt din lokalafdeling, der kender virksomhederne i området og ved, hvor der er jobåbninger.