Ikke ét græsstrå vender forkert, når Bjarne er færdig

Selve græsslåningen hos Odense Eventyr Golf har golfklubben syv ansatte til at klare, men serviceringen af maskinerne står Bjarne Nielsen fra firmaet Reesink Turfcare for.

– Spiller du selv golf, er jo det oplagte spørgsmål til en mand, der lever af at reparere græsslåmaskiner til golfbaner. Svaret falder da også så prompte, at det er indlysende, at Bjarne Nielsen må have hørt spørgsmålet før:

– Nej. Ah, måske en gang om året til et firmaarrangement.​

Knivskarpe klipninger
Det er tydeligt, at Bjarnes passion ligger et andet sted. Han skal sørge for, at maskinparken bag golfbanens perfekt klippede plæner står knivskarp. Det gør han via en serviceaftale mellem golfbanen og hans arbejdsgiver, Reesink Turfcare, som sikrer, at Bjarne bruger en dag om ugen på golfbanen. Her sliber han knive, fejlsøger og reparerer, går med ud på banen og observerer maskinerne i brug, samt servicerer alt fra sneslynger til såmaskiner.

– Det er et ret varieret arbejde. I næste uge skal jeg fx have monteret lys på en masse maskiner, fordi det bliver senere og senere lyst om morgenen, så greenkeeperne ikke kan nå at have banerne klar til de første gæster, hvis de ikke har lys på maskinerne, forklarer Bjarne.

Intet billede valgt


Bjarne Nielsen bruger et spejl med millimetermål og forstørrelsesglas for at kunne tjekke, at maskinerne er indstillet, så ikke ét græsstrå vender forkert.

Tilfredsstillelsen ved at løse et problem
Bjarne har arbejdet for Reesink Turfcare i 27 år, men han har endnu til gode at kede sig på jobbet.

– Jamen, jeg er bare vild med el-hydraulik. Det bliver ved med at være spændende, og der er hele tiden ny læring. Lige nu kommer der fx en masse hybridmaskiner på markedet, så der sker hele tiden noget nyt, som man kan lære om og blive god til, siger Bjarne og fortæller, at de gode kolleger og den frihed under ansvar, der er på jobbet, selvfølgelig også betyder meget, når man vælger at fejre sølvbryllup i en virksomhed.

– Det er tilfredsstillende at kunne hjælpe kunderne med at fikse noget, de ikke selv kunne klare. Så er de glade, når man kører igen. Det er jo bare en græsslåmaskine, men folk er sgu pressede, når de ikke kan køre, og de har en golfbane, der skal stå knivskarpt. Og det er altså svært både at være en god greenkeeper og mekaniker. De har som regel selv prøvet, men de ringer, når de har givet op. Der kommer man så med en knowhow, som kunderne ikke har, og løser et problem. Det er da dejligt tilfredsstillende, fortæller Bjarne.