Sådan sikrede Eurel og Tobias sig job, efter de deltog i workshops

Eurel og Tobias stod begge uden job, men med hjælp fra Metal A-kasses workshops fik de værktøjer til at komme i job igen. Læs her, hvad Eurel og Tobias lærte, da de var på workshops.

Der er mange måder at skaffe sig et job på. Her kan du læse, hvordan Metal-medlemmerne Eurel og Tobias kom i job med hjælp fra Metal A-kasses workshops.

Første ansøgning efter workshoppen landede et nyt job
Tiderne var blevet trange på klejnsmed Eurel Alexander Haddocks’ seneste arbejdsplads, og ordrebogen var svundet ind til ingenting. I slutningen af oktober 2020 gik de sidste medarbejdere bare og ryddede op. Så mistede Eurel sit arbejde. I et par måneder gik han ledig og sendte en del ansøgninger. Uden held. Ingen svarede. Det var ikke hans evner, der fejlede noget. Det var det, han skrev i ansøgningen.

– Mine ansøgninger var alt for korte. Det kan jeg godt se nu. Tænk, at jeg har sendt sådan noget skidt afsted.

Den indsigt fik Eurel, da han i januar 2021 deltog i Metal A-kasses workshop ’Skriv dig i job’ – en digital workshop om at skrive ansøgninger. Det gjorde forskellen. For ham var pointerne fra workshoppen noget helt nyt:

– Jeg er klejnsmed, og jeg skriver normalt ikke sådan nogle fine breve. Men på workshoppen her, der gjorde konsulenterne det helt simpelt: Hvilken rækkefølge skal tingene stå i? Hvad skal man lægge vægt på? Jeg fulgte rådene, og det virkede. Første gang.

For resultatet kom prompte: Første ansøgning efter workshoppen landede et nyt job. Eurel begyndte på sin nye arbejdsplads, L-Tek A/S på Djursland, i februar, hvor han blandt andet svejser galvaniserede emner sammen.

– Alle ledige burde deltage i den her workshop lige med det samme, siger Eurel, som i dag nyder sine nye udfordringer.

Metal A-kasses workshops

’Skriv dig i job’ og ’Tal dig i job’ er to workshops, der ruster dig til og guider dig igennem alle jobsøgningens processer fra ansøgning til samtale. Læs mere på danskmetal.dk/workshop

Tobias fik genopfrisket gode råd – og fik et job
En anden, der har deltaget i Metal A-kasses workshops, er Tobias Gabs Lohse. Da han i januar 2020 blev udlært automekaniker, var der ikke overvældende mange job at søge, hvis man som Tobias helst ville arbejde med biler. Derfor deltog Tobias i en cv-samtale og i workshoppen ’Tal dig i job’ hos Metal A-kasse, hvor han fik gode råd til jobsøgningen:

– Nogle af de ting, jeg lærte på workshoppen, havde jeg fået at vide for længe siden på min skole, men det var godt at få dem genopfrisket. Jeg fik gode råd til, hvordan man kan bygge sit cv op, så det bliver kortere og mere konkret. Jeg lærte også, hvordan man gør et godt indtryk til en jobsamtale. Det kan være små ting, som gør en stor forskel. Fx skal man undgå at sidde med armene over kors og hellere bevæge sine hænder lidt, fortæller Tobias.

Netop det med at bruge sit kropssprog fik Tobias brug for, da han så, at CD Auto – et lille autoværksted i Herning – søgte en automekaniker. Derfor besluttede han sig for at køre direkte ud til værkstedet, hvor han lagde sit cv og spurgte, om chefen havde lyst til at tage ham til samtale.

– Jeg tror, det gjorde en stor forskel, at jeg mødte op og viste, at jeg gerne ville have jobbet. Og så kunne jeg bruge ting, jeg havde lært på workshoppen med at være mig selv og være lidt uformel. Chefen ville gerne have mig til samtale, og det gik så godt, at samtalen endte med en underskrevet kontrakt. Det blev jeg glad for, for så kan jeg komme ud og lave noget i stedet for at sidde derhjemme, siger Tobias.

Værkstedet CD Auto ligger 30 km fra, hvor Tobias bor, men han pendler gerne for det gode job:

– Især når jeg har gode kolleger og får lov til at arbejde med mange forskellige biler, lyder det fra en glad Tobias.