Skal bygge en bank i Nepal

Christian og Jonas skifter de jyske lærepladser ud med en byggeplads i Kathmandu. De skal nemlig 5 uger i praktik i Nepal.

Omvæltning bliver stor, når klejnsmede-lærlingene Christian og Jonas skifter de danske lærepladser ud med en nepalesisk byggeplads i 5 uger. De skal nemlig i praktik i hovedstaden Kathmandu og skal være med til at opbygge en bank i landet, der stadig har travlt med opbygningen efter jordskælvet i 2015.
Drengene er spændte på, hvordan de kommer til at snakke arbejde med kollegerne og samarbejdspartnerne på byggepladsen i Kathmandu.

- Kommunikationen bliver måske svær, for de kan ikke så meget engelsk. Det bliver nok noget med tegnsprog, siger Jonas.

Jonas Daugaard Thesbjerg

20 år.

Klejnsmed.

I lære hos Abildaa Smede- og Maskinforretning.

Har rejst i Island.

Håber på at kunne gøre en forskel for den nepalesiske arbejdsgiver og kollegerne i Kathmandu.

Det er et vigtigt budskab, at man kan komme i praktik i udlandet under ens uddannelse. Måske kan det få nogle flere til at vælge en erhvervsuddannelse.
Christian Leegaard Nicolajsen

Christian Leegard Nicolajsen

21 år.

Klejnsmed.

I lære hos Houe Smed & VVS.

Har rejst i USA og det meste af Europa

Havde ikke hørt om muligheden for praktik i udlandet.

Glæder sig til at bruge sin kreativitet til at udføre opgaver, hvor man ikke nødvendigvis har det nyeste værktøj eller adgang til reservedele.

Fokus på sikkerheden
Men hvad sker der med sikkerheden på jobbet, når man rejser flere tusind kilometer væk fra Danmark? Begge lærlinge tager deres forholdsregler. De tager selv sikkerhedssko, sikkerhedshjelm, sikkerhedsbriller, høreværn, handsker og brandhæmmende arbejdstøj med fra deres danske praktiksteder.

- Det er rart at have noget udstyr med, som jeg ved fungerer. De går nok ikke lige så meget op i sikkerhed, som vi gør i Danmark. Vi er jo vant til, at der er styr på udsugning og ordentligt sikkerhedsudstyr, siger Christian.

 

Intet billede valgt

Turen til Nepal

På turen til Kathmandu skal de to klejnsmede-lærlinge danne makkerpar med de to VVS-lærlinge, Patrick Denbak og Jonathan Dybvad Nielsen.

Turen er et samarbejde mellem Dansk Metal, Ulandssekretariatet, Blik & Rørarbejderforbundet og Arbejdsgiverne.

Christian og Jonas skal også besøge en erhvervsskole i Kathmandu og fortælle om deres danske uddannelse.