Skal du betale skat af din firmajulegave? Tjek reglerne her

I år er mange arbejdspladser nødt til at aflyse julefrokosten pga. corona. Måske betyder det, at julegaven fra din arbejdsplads bliver ekstra stor, og så er det vigtigt, at du har styr på, om du skal betale skat af gaven.

Som hovedregel kan du i 2020 som medarbejder modtage gaver og mindre personalegoder fra din arbejdsplads for op til 1.200 kr. (inkl. moms) uden at betale skat. Der er dog nogle særregler, der er vigtige at kende.

Gavekort og kontanter
Får du gavekort eller kontanter af din arbejdsplads, skal du altid betale skat af dem. Uanset om det er en gave eller en julegave. Har du fået gavekort eller kontanter af dit arbejde, skal du oplyse beløbet i din årsopgørelse (rubrik 20).

Hvis din julegave koster max 900 kr.
Hvis din julegave max koster 900 kr., skal du ikke betale skat af dét beløb. 

Men hvis du får en julegave, der har en værdi på max 900 kr., og du har fået andre gaver fra din arbejdsgiver i løbet af året, som har en værdi på over 300 kr., fx 500 kr., og den samlede gaveværdi dermed overstiger de 1200 kr. (900 kr. for julegave og 500 kr. for resten af året = 1400 kr. i alt), skal du som medarbejder kun betale skat af det beløb, der ikke er din julegave, altså de 500 kr. i eksemplet her.

Hvis din julegave koster over 900 kr.
Har din julegave fra arbejdspladsen en værdi på over 900 kr., skal du betale skat af julegaven, hvis det samlede gavebeløb fra din arbejdsgiver i 2020 overstiger 1.200 kr. Det betyder samtidig, at din julegave fra din arbejdsplads altid er skattepligtig, hvis den har en værdi på over 1.200 kr.

Hvis din julegave fx har en værdi på 1000 kr., og du i løbet af året har fået gaver og mindre personalegoder for max 200 kr., skal du ikke betale skat af gavernes værdi. Men hvis du i løbet af 2020 i stedet har fået gaver og mindre personalegoder for over 200 kr., skal du betale skat af gavernes samlede værdi - også julegavens værdi.

Du kan læse mere om SKATs regler for gaver her.

Gaver.jpg