Dansk Metal: Vi skal kæmpe for danske arbejdspladser lige nu

August bliver en afgørende måned for danske arbejdspladser på det private marked. Særligt industrien, der eksporterer til hele verden og skaber vækst i Danmark, skal have hjælp til at ride stormen under corona-krisen af.

Når Danmark investerer i industrien, så investerer man samtidig i at holde den motor varm, der normalt sørger for, at vi har økonomisk fremgang.

I slutningen af august udløber de foreløbige aftaler, som Dansk Metal har kæmpet hårdt for at få i stand med regeringen og arbejdsmarkedets parter. Dansk Metal er bekymret for udviklingen i industrien, ikke mindst når vi ser på den negative økonomiske udvikling, der er i såvel Tyskland som USA. 

Fra begyndelsen af krisen har Dansk Metal været optaget af, at de danske industriarbejdspladser kommer godt gennem den svære tid.  Derfor har Dansk Metal fra starten krævet lønkompensation som et vigtigt værktøj for at kunne holde hånden under en del af de danske arbejdspladser. 

Den første lønkompensationsordning fik vi forhandlet på plads i marts, og den er siden blevet forlænget i flere omgange. Den seneste forlængelse gør, at ordningen nu løber frem til og med den 29. august 2020. 

Dansk Metal er i løbende dialog med regeringen om omfanget af krisen – ikke mindst på industriens område. I den kommende tid mener vi, at der skal sættes et særligt fokus på, hvordan vi får vores eksport – ikke mindst i industrien – op i gear igen. Det kan for eksempel betyde, at der er behov for flere tiltag og ordninger, der skal sikre vores arbejdspladser, men situationen under COVID-19 er svær, og vi har formentlig ikke set de sidste afskedigelser endnu.

Alle er vi optaget af, at medlemmer af Dansk Metal, og i det hele taget hele samfundet, kommer godt igennem denne krise. 

Dansk Metal følger derfor udviklingen meget tæt og presser hele tiden på over for regeringen og Folketingets partier, så vi kan få nogle gode og holdbare løsninger. 

Vores håb er selvfølgelig, at der kommer styr på sygdommen, og at vi samtidig kan få gang i hjulene i såvel Danmark, Europa som hele verden. Og det hurtigst muligt.

Indtil da vil vi arbejde hårdt for løsninger, der betyder, at arbejdspladserne bliver i Danmark.