Sådan påvirker sommertid og vintertid din løn

Din løn bliver påvirket, når vi skifter fra sommertid til vintertid og omvendt. Se her, hvad det betyder for dig, hvis du er på arbejde, når tiden skifter.

heroImage

Det kan godt have noget at sige for din timeløn, hvis du er på arbejde på det tidspunkt, hvor vi enten sætter urene en time frem eller en time tilbage. 

Her giver vi dig overblikket – hvad enten du er privatansat eller offentligt ansat inden for Dansk Metals områder. 

Mange bruger den gamle huskeregel, der siger, at når man stiller havemøblerne frem (sommertid), så stiller man også uret en time frem. Og på samme måde ved vintertid, så stiller man havemøblerne tilbage i skuret – og uret en time tilbage.

Når vi skifter til sommertid, stiller vi natten til den sidste søndag i marts urene en time frem kl. 02. Og når vi skifter til vintertid, stiller vi natten til den sidste søndag i oktober urene en time tilbage kl. 03.

Sommertid – den sidste søndag i marts kl. 02

Dansk Metals overenskomster i det private

Er du på vagt den nat, hvor vi stiller uret en time frem og skifter til sommertid, bliver din vagt én time kortere. Men du har stadig krav på løn for den time. Det sikrer de fleste af Dansk Metals overenskomster i på det private område dig. 

Arbejdsgiveren må til gengæld godt bede dig om at arbejde den time ekstra. Men det skal selvfølgelig varsles senest dagen før, mindst en time inden din arbejdsvagt slutter. Hvis du ikke bliver varslet korrekt, har du ret til et varslingstillæg. 

Ansat uden overenskomst

Har du ikke overenskomst, har du ikke nødvendigvis ret til betaling for den time, der forsvinder, eller ret til varsling hvis du skal arbejde længere. Sørg for at aftale vilkårene med din arbejdsgiver på forhånd. 

Vi kan hjælpe dig med at aftale det med din arbejdsgiver, og vi kan hjælpe dig med at få overenskomst. Find din Metalafdeling her.

Ansat i det offentlige

Er du ansat i en kommune eller region og på arbejde den nat, kan din arbejdsgiver godt pålægge dig, at du skal arbejde det sædvanlige antal planlagte timer. Altså at du arbejder den ekstra time og får fri på det sædvanlige tidspunkt efter den nye tidsregning. 

Din arbejdsgiver kan også godt sige, at du skal arbejde den time på et andet tidspunkt eller afspadsere timen efter de gældende regler.

Ansat i staten

Er du ansat i staten, kan du enten få fri på det sædvanlige tidspunkt i forhold til den nye tidsregning og dermed reelt have været en time mindre på arbejde. Den time kan så afvikles senere, hvis du har afspadsering til gode. Eller du kan få en time senere fri end det sædvanlige tidspunkt. Så har du stadig været på arbejde det normale antal timer. 

Du bliver ikke trukket i løn, hvis de to nævnte muligheder ikke bliver brugt, og du derfor ”kommer i underskud af timer”. Du har som offentligt ansat ret til varsling efter de gældende regler, hvis din arbejdstid bliver påvirket af sommertid. 

Vintertid – den sidste søndag i oktober kl. 03

Dansk Metals overenskomster i det private

Du skal have normal timeløn uden overarbejdstillæg for den ”ekstra” arbejdstime, som du arbejder, når uret stilles en time tilbage på den vagt. Det vil sige, at du faktisk får timeløn for dem samme time to gange.

Ansat uden overenskomst

Er du ikke omfattet af en overenskomst, har du ikke nødvendigvis ret til betaling for den ekstra time eller til at blive varslet, hvis din arbejdsgiver vil have, at du bliver en time længere på arbejde. Det er en god idé at aftale med din arbejdsgiver på forhånd, hvordan det skal foregå, hvis du skal på arbejde, når vi skifter til vintertid.

Ansat i det offentlige

Er du kommunalt eller regionalt ansat, kan din arbejdsgiver kræve, at du skal være på arbejde en time længere, end din vagt ellers er sat til at vare. Det betyder med andre ord, at din arbejdstid slutter til normal tid efter den ændrede tidsregning.

Du skal have betaling for den ekstra time enten ved overarbejdsbetaling, eller ved at din arbejdsgiver omlægger din ugentlige arbejdstid, så du arbejder en time mindre på et andet tidspunkt. 

Ansat i staten

Er du ansat i staten, kan din arbejdstid den nat, hvor vi skifter til vintertid, blive en time længere end normalt. Hvis det ikke er muligt, skal den ekstra time indgå i arbejdstidsopgørelsen. Du skal enten have overarbejdsgodtgørelse eller frihed for den ekstra time. 

Du har som offentligt ansat ret til varsling efter de gældende regler, hvis din arbejdstid bliver påvirket af vintertid.

Fakta om sommertid og vintertid

  • Sommertid blev første gang indført i 1916 for at give borgere mere lys i de vågne timer og for at spare på strømmen
  • Fra og med 1996 har sommertiden i hele EU været fra sidste søndag i marts til sidste søndag i oktober.
  • Omkring 70 lande har i dag indført ordningen.
Del indholdet

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.