Få gode vaner, grejtip til din
cykel og et stort fællesskab
med Dansk Metal


​Kampagnen ’Fra Sofa til Cykel’ springer i sadlen og samler medlemmerne af Dansk Metal for at give fællesskab og hverdagssundhed medvind. 

Du vil gerne cykle, og vi vil gerne hjælpe dig. I 2021 og 2022 vil Dansk Metal samle medlemmerne til et stort online cykelfællesskab på tværs af landet. Du behøver ikke at være til stram spandex eller at have cyklet 100 km i sidste weekend for at være med. Det kræver blot en cykel, at du i ny og næ vil skifte bilen ud med cyklen, og at du har lyst til at være en del af et stort cykelfællesskab.


Landesponsor for Tour de France i Danmark

Dansk Metal er en af flere landesponsorer, når Tour de France begynder med enkeltstart i København den 1. juli 2022. De tre første etaper og 373 kilometer skal køres i Danmark, inden karavanen rykker til Frankrig. Vi følger touren frem til 2022 med masser af cykelrelaterede aktiviteter, blandt andet Fra Sofa til Cykel-kampagnen.

Hop i sadlen til #cykeltirsdag og støt sorgramte børn og unge

Frem mod Tour de France inviterer Dansk Metal til #cykeltirsdag, hvor du kan støtte sorgramte børn og unge, hvis du hopper i sadlen og deler et billede fra din cykeltur. Se mere i denne video på YouTube.


Initiativet #cykeltirsdag er en del af Dansk Metals kampagne Fra Sofa til Cykel, som skal inspirere medlemmer af Dansk Metal og andre danskere til at opdage, at cykling både giver motion og skaber fællesskab. Frem mod Tour de France, hvor Dansk Metal er landesponsor, kan man den første tirsdag i hver måned gøre noget godt for sig selv og samtidig hjælpe børn og unge i sorg ved at tage på cykeltur og dele et cykelbillede med hashtagget #cykeltirsdag.


Dansk Metal donerer 20 kr. til Børn, Unge & Sorgs velgørenhedscykelhold for hvert billede, som bliver lagt på Facebook eller Instagram på en #cykeltirsdag. Det kan både være fra landevejen eller fitnesscenteret - alle cykelbilleder er velkomne, når vi i fællesskab samler ind. Få gode råd til cykling

 Artikler

 

 

Hop i sadlen til #cykeltirsdag og støt sorgramte børn og ungehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/hop-i-sadlen-til-cykeltirsdag-og-stoet-sorgramte-boern-og-unge.aspxHop i sadlen til #cykeltirsdag og støt sorgramte børn og ungeFrem mod Tour de France inviterer Dansk Metal til #cykeltirsdag, hvor du kan støtte sorgramte børn og unge, hvis du hopper i sadlen og deler et billede fra din cykeltur. Se mere i videoen her.
Chris MacDonald følger op på MAN-gutternes motionsvaner: Kommer de op i gear, eller vælger de sofaen?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Chris-MacDonald-foelger-op-paa-MAN-gutternes-motionsvaner-Kommer-de-op-i-gear-eller-vaelger-de-sofaen.aspxChris MacDonald følger op på MAN-gutternes motionsvaner: Kommer de op i gear, eller vælger de sofaen?Motionsguru Chris MacDonald mødes igen med de fire gutter fra MAN Energy Solutions til en cykeltur og en snak om, hvordan det går med at komme fra sofa til cykel. Se videoen her.
Chris MacDonald: Derfor er det så svært at komme op af sofaenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Chris-MacDonald-Derfor-er-det-saa-svaert-at-komme-op-af-sofaen.aspxChris MacDonald: Derfor er det så svært at komme op af sofaenMotionsguru Chris MacDonald mødes med fem gutter fra Man Energy Solutions til en snak om, hvorfor det er så svært at komme op af sofaen. Se videoen her.
Chris MacDonald: 3 gode råd – Sådan hacker du din hjerne til at vælge cyklen over sofaenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Chris-MacDonald-3-gode-raad-Saadan-hacker-du-din-hjerne-til-at-vaelge-cyklen-over-sofaen.aspxChris MacDonald: 3 gode råd – Sådan hacker du din hjerne til at vælge cyklen over sofaenForetrækker du sofaen frem for cyklen, så er du ikke alene, men du kan hacke din hjerne med tre råd fra Chris MacDonald. Få dem her.
Tips fra Jens Veggerby: 3 ting, du skal tjekke på din cykelhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Tips-fra-Jens-Veggerby-3-ting-du-skal-tjekke-paa-din-cykel.aspxTips fra Jens Veggerby: 3 ting, du skal tjekke på din cykelJens Veggerby er tidligere professionel cykelrytter og viser her, hvilke 3 ting, du skal være opmærksom på, når du skal ud at trille. Du skal bl.a. tjekke din cykels dæktryk. Se i videoen, hvordan du bedst gør det.
Tips fra Jens Veggerby: Gode råd til at cyklehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Tips-fra-Jens-Veggerby-Gode-raad-til-at-cykle.aspxTips fra Jens Veggerby: Gode råd til at cykleTidligere professionelle cykelrytter, Jens Veggerby, giver her gode råd til, hvordan du kommer i gang med at cykle. Et af Jens's råd er fx at lave en aftale med en god ven eller kollega. Så er det simpelthen sjovere at komme afsted!
Tips fra Jens Veggerby: Sådan bliver du motiverethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Tips-fra-Jens-Veggerby-Saadan-bliver-du-motiveret.aspxTips fra Jens Veggerby: Sådan bliver du motiveretFå Veggerbys tips til, hvordan du kommer op i gear. Jens Veggerby er tidligere professionel cykelrytter. I videoen her fortæller han, hvordan du kan motivere dig selv til at cykle mere i hverdagen. Det er bl.a. en god idé at sætte dig et konkret mål.
Overvejer du at ordne din cykel selv? Sådan gør duhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/overvejer-du-at-ordne-din-cykel-selv-saadan-goer-du.aspxOvervejer du at ordne din cykel selv? Sådan gør duHvad kan du selv kan ordne på din cykel, og hvad er bedst at overlade til din lokale cykelmekaniker? Det kan du få tips til her af Jakob Devantier, som er udlært cykelmekaniker.
Tips fra cykelmekanikeren: Sådan får du gang i din cykelhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/tips-fra-cykelmekanikeren-saadan-faar-du-gang-i-din-cykel.aspxTips fra cykelmekanikeren: Sådan får du gang i din cykelSkal du fræse kilometer på jerndyret eller bare trille en lille tur? Få tips fra cykelmekaniker Jakob Devantier til, hvordan du gør din cykel klar.
Christianiacykler kræver styrke og snildehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/christianiacykler-kraever-styrke-og-snilde.aspxChristianiacykler kræver styrke og snildeAne Højer Nielsen er voksenlærling hos Christiania Cykler, der sælger og reparerer Christianiacykler. De tunge ladcykler kræver mere vedligeholdelse, og det udfordrer hende fagligt.
Computer gør arbejdet mere indviklet - men også sjoverehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/computer-goer-arbejdet-mere-indviklet.aspxComputer gør arbejdet mere indviklet - men også sjovereElcykler gør arbejdet som cykelmekaniker mere indviklet. Men også sjovere, mener elcykelmekaniker Nikolaj W. Feltsen.
Vi satser hårdt på elcyklerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Vi-satser-haardt-paa-elcykler.aspxVi satser hårdt på elcyklerElcyklen har skabt nye muligheder for cykelhandlerne. Der skal satses nu, hvis ikke man vil komme bagud. Det mener cykelmekaniker Andreas Buchard.