Dine første kurser

Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse

heroImage

3 dages obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse

Arbejdsmiljørepræsentanter skal gennemgå en obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse senest 3 mdr. efter at de er blevet valgt.

Arbejdsmiljørepræsentanter har ret og pligt til, at deltage i den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse. Uddannelsen skal foregå hos en af de udbydere, som er godkendt af Arbejdstilsynet og det er arbejdsgiveren som skal sørge for tilmeldingen. Du finder listen over godkendte udbydere på Arbejdstilsynets hjemmeside.

2 dages supplerende arbejdsmiljøuddannelse

Arbejdsgiveren skal tilbyde arbejdsmiljørepræsentanten 2 dages supplerende arbejdsmiljøuddannelse senest 9 måneder efter afslutning af den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse.

1½ dags supplerende arbejdsmiljøuddannelse

Arbejdsgiveren skal tilbyde arbejdsmiljørepræsentanten 1½ dags supplerende arbejdsmiljøuddannelse hvert funktionsår. Et funktionsår er 12 måneder efter den dag arbejdsmiljørepræsentanten blev valgt.

Godkendte udbyder af arbejdsmiljøuddannelsen

Dansk Metal anbefaler at arbejdsmiljørepræsentanter tager både den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse og de supplerende arbejdsmiljøkurser enten hos Avidenz som er autoriseret arbejdsmiljørådgiver og godkendt udbyder af den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse eller hos Konventum i Helsingør. Konventum er  Fagbevægelsens Hovedorganisations uddannelsessted og også godkendt udbyder af den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse. 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.