Overens­komster

Overenskomsten fastsætter dine løn- og arbejdsvilkår, og den forbedrer de minimumsrettigheder, som gælder for alle på arbejdsmarkedet. Så du får tryghed og stabilitet i dit job.

heroImage

Vælg hvor du arbejder:

Industri

Find din overenskomst her, hvis du arbejder i industribranchen og er omfattet af en overenskomst, hvor Dansk Metal er overenskomstpart. Det kan fx være industriens overenskomster eller Industri- og VVS-overenskomsten.

Transport

Find din overenskomst her, hvis du arbejder i transportbranchen og er omfattet af en overenskomst, hvor Dansk Metal er overenskomstpart. Det kan fx være Metal-Transportoverenskomsten, Overenskomsten for Faglærte eller overenskomsten med DM-Arbejdsgiver eller ABAF.

Byggeri & VVS

Find din overenskomst her, hvis du arbejder i byggeri- eller vvs-branchen og er omfattet af en overenskomst, hvor Dansk Metal er overenskomstpart. Det kan fx være VVS-overenskomsten eller Overenskomsten for Metal-, Blik- og Rørarbejde.

It, data og medie

Find din overenskomst her, hvis du arbejder i it-, data- eller medie-branchen og er omfattet af en overenskomst, hvor Dansk Metal er overenskomstpart. Det kan fx være med TDC, DR, TV2 eller Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Her kan du også søge om pressekort og Copydan-midler.

Offentligt

Find din overenskomst her, hvis du arbejder i den offentlige sektor og er omfattet af en overenskomst, hvor Dansk Metal er aftalepart.

Søfart

Find din overenskomst her, hvis du arbejder i den maritime branche og er omfattet af en overenskomst, hvor Dansk Metal er overenskomstpart.

Luftfart

Find din overenskomst her, hvis du arbejder i luftfartsbranchen og er omfattet af en overenskomst, hvor Dansk Metal er overenskomstpart.

Andre brancher

Hvis du ikke arbejder i nogen af de nævnte brancher, kan du sikkert finde din overenskomst her.

Afspil video

Hvad er en overenskomst?

En overenskomst er en aftale mellem arbejdsgiver og en eller flere fagforeninger.
Formålet er at fastlægge fair betingelser i dit job, inden for din branche eller sektor, fx:

  • Løn
  • Arbejdstid
  • Ferie
  • Sygeorlov
  • Arbejdsmiljø
  • Efteruddannelse

Det at indgå en overenskomst er et samarbejde mellem arbejdsgivere og fagforeninger, hvor vi opnår bedre forhold og et mere velfungerende arbejdsmarked for begge parter.

Beregn hvad din overenskomst er værd

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.