Senior i Dansk Metal

heroImage

Velkommen som senior i Dansk Metal​

Selvom du har forladt arbejdsmarkedet, så tilbyder Dansk Metal dig en række medlemsfordele for dit seniorkontingent.

Som senior har du adgang til alle de rettigheder, du hidtil har haft i Dansk Metal, og vælger du at beholde din fritidsulykkesforsikring, får du en udvidet tidsmæssig dækning, da du kan have fritid hele døgnet. Forsikringen dækker så længe, du ikke er omfattet af en arbejdsskadeforsikring.

Samtidig byder vi dig velkommen til et stærkt socialt netværk, hvor du via din lokale seniorklub kan bevare kontakten med dine gamle kolleger og andre metalmedlemmer. Som seniormedlem får du nemlig adgang til en lang række af både faglige og sociale arrangementer. Det kunne fx være udflugter og rejser, besøg på museer og virksomheder, foredrag og fællesspisning.

Du kan også deltage i alle Dansk Metals arrangementer på lige fod med andre medlemmer.

Det får du stadig som senior i Dansk Metal

På stærkt reduceret kontingent som pensionist, har du stadig en masse fordele som seniormedlem i Dansk Metal:

  • Forsikring hos Alka
  • PlusKort-rabat
  • Rabat på ferien med Dansk Folkeferie
  • Gratis adgang og rabat på sport
  • Medlemsblade og arrangementer i afdelingen og seniorklubben
  • Medlemskab af og gratis rådgivning hos Faglige Seniorer

Seniorklub

Et nyt liv begynder, når man bliver senior og siger farvel til jobbet og kollegerne. Flere har svært ved at forlade det fællesskab, man har haft på arbejdspladsen, men et farvel til arbejdsmarkedet behøver ikke at være et farvel til det kollegiale samvær. Du kan nemlig være med i en af Dansk Metals seniorklubber.

Her kan du læse mere om, hvordan du kan blive en del af en seniorklub, og hvad du kan bruge den til.

Faglige Seniorer

Når du er senior i Dansk Metal, bliver du også medlem af Faglige Seniorer.

Det betyder, at du kan deltage i mange spændende arrangementer landet over. 

Du kan også få gratis rådgivning om regler og dine rettigheder som senior og pensionist. Faglige Seniorer har både socialrådgivere, advokater, pensionsrådgivere og andre eksperter, som kan hjælpe dig.

Derudover udgiver Faglige Seniorer Seniorhåndbogen, som er et uundværligt opslagsværk for seniorer, og sender dig hver onsdag det populære nyhedsbrev med tips til dit seniorliv.

SeniorHøjskole

Som seniormedlem i Dansk Metal har du mulighed for, sammen med en ledsager, at tage på et højskoleophold, hvor du kan møde andre seniorer og være social i skønne omgivelser.

Glæd dig til fire læringsrige junidage på Metalskolen i Jørlunde.

Søren Zeuth/Faglige Seniorer

En hilsen fra seniorudvalgsformanden

Vores seniorklubber er fyldt med ildsjæle i hele landet. De skaber stor værdi for andre. Og det er noget, der betyder noget for os gamle kolleger – især når vi mærker ensomheden prikke til os en gang i mellem. 

Seniorklubberne giver samhørighed og styrker den faglige stolthed, der har båret os igennem et langt arbejdsliv. Vi skal altid huske hinanden på, at vi er ambassadører for vores forbund, og derfor er dem, der fortæller vores yngre kolleger om, hvorfor man bør stå i en rigtig fagforening. Desværre ved mange af deres forældre ikke, hvad en rigtig fagforening er. 

Fasthold jeres medlemskab

Der er ofte nogen, der spørger mig, hvorfor man som pensionist ikke kan genindmelde sig i Dansk Metal? Der er desværre en del, som melder sig ud, når de går på pension og så opdager senere, at det er hyggeligt at være med i seniorklubben. 
Men det står i Dansk Metals vedtægter, at ny medlemmer skal arbejde inden for vores fag, for at blive medlem. Det gør man ikke som fuldtidspensionist eller som efterlønner, der har valgt kun at stå i A-kassen.
For det første blev man informeret om det her, dengang man meldte sig ud. For det andet er der også lige det økonomiske i situationen:
 Hvis man som efterlønner vælger at udmelde sig af forbundet, og så pludselig ønsker medlemskab igen, så har man i forhold til dem, der har bevaret medlemskabet, sparet flere tusinde kroner i kontingent, og nu vil have del i goderne på lige fod med andre. 
Det er ikke fair!

Tak til ildsjæle og klubbestyrelser

Jeg vil gerne sende en tak til alle jer, der bruger jeres sparsomme fritid på at lave noget for andre ude i vores seniorklubber landet over.
Jeg vil med jævne mellemrum skrive lidt information har på siden, da det er et godt sted at komme i kontakt med jer. 

Kammeratlig Hilsen 
Seniorudvalgsformand Ejvind Heinecke

Farvel til jobbet - goddag til nyt kollegialt samvær 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.