Ny ungdomsformand
Mohamed kæmper for fællesskabet blandt lærlinge
Da Mohamed Altayeb begyndte som lærling, kendte han intet til fagbevægelsen. I dag står han i spidsen for Metal Ungdom Midt-Vestsjælland og arbejder for at skabe fællesskab og bedre vilkår for lærlinge og unge på erhvervsuddannelserne.
Han kæmper for fællesskab, og for at erhvervsskoleelever skal føle sig hørt og velkomne. Den 26-årige automatiktekniker Mohamed Altayeb er ny formand i Metal Ungdom Midt-Vestsjælland. Et lokalt lærlinge-fællesskab i Dansk Metal.
Selv kendte han ikke meget til fagforening eller Metal Ungdom, da han startede som lærling. I dag er han glad for, at en kollega slæbte ham med til et arrangement:
”Det er her, jeg har mødt nogle af mine bedste venner. Og jeg fandt ud af, at jeg kan være med til at ændre noget.”
Og Mohamed har en plan.
Lærlinge har også brug for et fedt fællesskab
”Fællesskabet mangler på erhvervsuddannelserne," siger han og fortsætter: "Hvis du tager gymnasiet, bliver du en del af et stærkt fællesskab og festerne. På erhvervsuddannelser har vi ikke samme adgang til et ungdomsfællesskab.”
Det vil han ændre. Med fredagsbarer og arrangementer vil han og bestyrelsen skabe et sted, hvor unge kan mødes – både fagligt og socialt.
“Det handler om at skabe gode oplevelser. Når vi hygger os, opstår fællesskabet, og så er det nemmere at engagere sig. Du kommer ud og møder ligesindede, det er ret fantastisk, og du kan jo ikke køre gokart alene. Du kan ikke spille paintball eller bowle alene.”
Det er her, jeg har mødt nogle af mine bedste venner. Og jeg fandt ud af, at jeg kan være med til at ændre noget.
En stemme for de unge
Mohamed Altayeb ved, hvor vigtigt det er, at unge lærlinge bliver hørt.
“Vi har en vigtig fællesopgave i at gøre erhvervsuddannelserne attraktiv for unge. Men hvis der ikke er nogen, der taler om og med os, så kommer der ingen ændringer eller forbedringer,” siger han.
Han var aktiv i lærlingeoprøret og oplevede, hvordan lærlingenes stærke fortællinger om blandt andet forældet udstyr var med til at tilføre flere penge til erhvervsskolerne. Han nævner sin egen start på GF2, hvor eleverne måtte vente på værktøj fra en anden skole. “Det var ret svært, at vi skulle vente og kun have teori. Det var ikke en god start. Sådan er det heldigvis ikke længere. I dag er der langt bedre forhold for de nye elever.”
Derfor er det vigtigt for Mohamed at skabe synlighed og et ”trygt space”:
“Lærlingene skal vide, at der er nogen,” siger han.
”Nogen, der lytter. Nogen, der kæmper for dem. Vores opgave i Metal Ungdom, er at gøre det synligt for alle.”
Just do it
For nyligt var Midt-Vestsjællands lærlinge inviteret med til ræs på gokartbanen i Svebølle. En dag med fart og solskin. Næste arrangement - en fredagsbar i Slagelse - ligger snart som invitation i indbakken hos alle lærlinge i Metal Midt-Vestsjællands.
Den nye ungdomsformand håber at se mange:
“Jeg ved, at det kan være svært at møde op til noget nyt, særligt hvis man ikke kender nogen,” siger Mohamed.
”Men du har ikke noget at miste. Tværtimod er det en unik mulighed. Du lærer andre at kende – også på tværs af brancher. Jeg har selv fået venskaber for livet. Og så får du et godt arbejdsnetværk, som du også kan bruge, når du er udlært og skal lande et job.
Har du spørgsmål eller brug for hjælp?
Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.
3363 2000Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00
Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.