Opdateret vejledning vedr. erhvervssygdomme - karpaltunnelsyndrom

Arbejdstilsynet har opdateret vejledningen om erhvervssygdomme med ændringen vedr. karpaltunnelsyndrom og tilføjelser i bilag 1 – medicinsk dokumentation.


>Se mere her

Karpaltunnelsyndrom

Teksten i vejledningen om erhvervssygdomme vedrørende karpaltunnelsyndrom er ændret således, at sætningen: ”Hvis en nerveledningsundersøgelse ikke kan bekræfte diagnosen karpaltunnelsyndrom, kan sygdommen ikke anses for dokumenteret, og sagen kan ikke anerkendes efter dette punkt på fortegnelsen.” er udgået. Dette krav gælder altså ikke længere.

Den kliniske undersøgelse er afgørende for at stille diagnosen karpaltunnelsyndrom.

En nerveledningsundersøgelse kan understøtte den kliniske diagnose, men nerveledningsundersøgelsen kan ikke stå alene i forhold til at stille diagnosen, idet diagnosen stilles ud fra de subjektive gener. Og en objektiv undersøgelse.

Rettelserne betyder, at sager (som i øvrigt opfylder fortegnelsens krav) kan anerkendes, hvis den kliniske undersøgelse viser, at der er tale om diagnosen karpaltunnelsyndrom – uanset at nerveledningsundersøg-elsen ikke kan bekræfte diagnosen karpaltunnelsyndrom

Tidligere afviste sager kan anmodes genoptaget, hvis de er blevet afvist alene med den begrundelse, at nerveledningsundersøgelsen ikke har kunnet bekræfte diagnosen. Det vil desværre ikke være muligt for AES at fremsøge sagerne.

Bilag 1 om medicinsk dokumentation er rettet

Tilføjelserne i bilag 1 er sket ved: 

  • afsnit 8 om sygdomme i bevægeapparatet og rapporten om repetitivt arbejde
  • afsnit 23 om irritativt kontakteksem
  • afsnit 46 (NYT) om sygdomme efter udsættelse for PFAS
  • afsnit 47 (NYT) omhandlende ny viden om el-skader

Den opdaterede vejledning træder i kraft 1. juli 2023.


Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Metal Østjylland og få en snak.

8930 7700

Telefontider:

Mandag - onsdag: 8.00-16.00
Torsdag: 8.00-16.30
Fredag: 8.00 - 12.00

Du kan også skrive til: ostjylland@danskmetal.dk