Morten har gjort en kæmpe forskel for kollegaerne som arbejdsmiljørepræsentant

Lige fra reflekstøj og ordentligt sikkerhedsudstyr, ophængning af skilte og optegning af arbejdsplads, til en nær-ved-ulykkes app, mulighed for fysioterapi og indføring af 30 minutters motion i arbejdstiden. Morten Toft Hansen brænder for arbejdsmiljøet, og det skinner igennem på de stærke resultater, han har skabt for kollegaerne ved Entreprenøren i Esbjerg Kommune 🔥

"Mine kollegaer er dem, der rykker ud, når vejene skal repareres. De fejer og vedligeholder, samler væltede træer op og har ansvaret for, at alle bilister i Esbjerg kommune kommer sikkert frem. Det er farligt at arbejde på vejen, og derfor er sikkerhed alfa-omega" fortæller Morten.

"Inden jeg blev valgt som AMR havde vi haft et par arbejdsulykker. Der blev sagt, at det bare var uheldigt. Men jeg tænkte, det kunne simpelthen ikke passe. Nogen måtte gøre noget. Derfor stillede jeg op som arbejdsmiljørepræsentant" fortsætter han.

Sidenhen er det gået stærkt 💨

"Jeg arbejder meget med data. Vi har en app, hvor vi taster nær-ulykker ind. F.eks. hvis man ser en potentiel farlig situation på arbejdspladsen, så tager man et billede, handler på det, og det bliver registreret i systemet. Jeg har faktisk set, at jo flere nær-ved ulykker, vi indtaster, jo mindre sygefravær har vi. Det er et fantastisk værktøj" fortæller han.

Derudover har Morten implementeret sikkerhed i alle aspekter:

"I nyhedsbrevet og på infotavlerne bliver kollegaerne opdateret på de nyeste nær-ved ulykker. Det gør, at sikkerhed bliver en naturlig del af dagligdagen".

Han har endda fået skrevet de vigtigste sikkerhedsforanstaltninger på kollegaernes kaffekopper: 1) Tænk risiko, 2) Observer omgivelserne, 3) Planlæg arbejdet. Og hvis nogle af kollegaerne grynter lidt over sikkerhedsforanstaltningerne, plejer han at sige til dem:

"Jeg gør det ikke for at genere dig - jeg gør det for at hjælpe dig".

Og Morten er blevet så bidt af arbejdsmiljøet, at han er blevet valgt som repræsentant i strategigruppen i Esbjerg Kommune, hvor han taler sikkerhed og arbejdsmiljø, når de diskuterer den overordnede strategi for Esbjerg Kommune.  

"Jeg er heldigvis på en arbejdsplads, hvor arbejdsmiljøet bliver prioriteret højt i ledelsen. Og der bliver lyttet, når jeg fortæller, hvor sikkerheden kan optimeres. Det gør noget godt for motivationen" fortæller han.

Og spørger man ham om, hvad det fedeste ved at være arbejdsmiljørepræsentant er, kommer svaret prompte: 

"At hjælpe mine kollegaer. At sikre, at de kommer sikkert hjem fra arbejde og ikke bliver syge. Og så er arbejdsmiljø et pisse spændende emne, synes jeg"

"Så hvis du overvejer hvervet, så spring ud i det, tag på kurser og find en god sparringspartner" afslutter han.

Tusind tak for besøget, Morten - og tak for din kæmpe store indsats som AMR. Dit store engagement smitter! ☀️

Del indholdet

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.