Hjælp fra Dansk Metal efter trafikulykke

Servicetekniker Mogens Høj havde opdaget køkørslen på motorvejen den vinterdag i 2017. Men det havde føreren af varevognen bag ham ikke.

Det er en tidlig morgen i januar 2017. Mogens Høj sidder bag rattet i den firmabil, han bruger i sit daglige arbejde som servicetekniker for en låsesmedevirksomhed. Han er kørt fra sit hjem på Fyn, fordi han er indkaldt til et møde hos sin arbejdsgiver, der har hovedsæde i Hobro. Det er stadig mørkt, fortæller han.

Han når lige forbi Skanderborg, da der opstår køkørsel.

Et højt brag
– Jeg kører mellem en række lastbiler. Det føles lidt ubekvemt, så jeg kører ud i yderste vognbane og tænder katastrofeblinket. Jeg holder god afstand, for en lille Aygo trækker ud foran mig, husker han og fortæller, at der pludselig lyder et højt brag.

Mogens Høj bliver torpederet bagfra af en tre tons tung varevogn med 120 km/t.

– Der blev min bil to meter kortere, så alle mine materialer er blevet presset ud gennem kabinen og ud gennem forruden, men uden at ramme mig. Til alt held slipper jeg med piskesmæld, men på grund af airbaggen bliver jeg slået bevidstløs.

Intet på scanningen
Mogens Høj kommer på hospitalet og bliver tjekket. Der er ikke noget at se på scanningen, andet end at lægerne kan se lidt træk i musklerne. Mogens Høj har med andre ord haft en heldig dag. Piskesmældet er "superirriterende, for at sige det mildt," som han siger. Det giver "bøvl med nakken" og ondt i lænden, men han er sluppet fra ulykken uden andre skader.


Alle mine materialer er blevet presset ud gennem kabinen og ud gennem forruden, men uden at ramme mig.


Metals hjælp til erstatning

Samme dag som ulykken sker, kontakter Mogens Høj sin lokalafdeling, og her lyder beskeden: "Det får vi anmeldt med det samme," fortæller han.

Herefter følger længere tids tovtrækkeri mellem modpartens forsikringsselskab og Dansk Metals advokat. Der kører også en længere sag ved Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og Ankestyrelsen, hvor myndighederne vurderer, at der ikke er tale om en arbejdsskade. Afgørelsen er truffet, da Ankestyrelsen mener, der er tale om transport til arbejde. Dansk Metal har tilbudt Mogens Høj at føre sagen ved domstolene, men da det ikke ville få en økonomisk betydning, har Mogens Høj besluttet, at han ikke vil prøve sin sag der.

Erstatning og méngrad

Sagen er endt med, at Mogens Høj fik den erstatning fra forsikringsselskabet, han var berettiget til.

I dag arbejder han fuld tid, men har en méngrad på otte procent, der gør, at han er jævnlig gæst hos kiropraktor og zoneterapeut. Den hjælp, han har fået fra sin fagforening, har han været meget tilfreds med.

– Dansk Metal har været super. Der er ikke en finger at sætte på advokatfirmaet heller, slutter han.

Få gratis hjælp, hvis ulykken rammer – også til dine familiemedlemmer

Hvis du kommer til skade ved en trafikulykke i din fritid, der involverer en bil, en motorcykel eller andet motorkøretøj, kan du have ret til erstatning. Ræk ud til Dansk Metal, og få:

  • En opringning af en jurist inden for tre arbejdsdage - du bestemmer selv tidsrummet.
  • Gratis vurdering af, om du kan have ret til erstatning
  • Gratis juridisk hjælp til ansøgning om erstatning – advokatfirmaet klarer papirarbejdet.

Hjælpen fra Dansk Metal gælder både dig selv og dine familiemedlemmer.

Er det en arbejdsskade?

Dansk Metal hjælper selvfølgelig altid, hvis du kommer til skade på dit arbejde. Henvend dig i din lokalafdeling, og så sikrer vi, at sagen bliver anmeldt og vurderet korrekt.

Advokat Christian Bentz fra Lind Advokataktieselskab fortæller, at der er tilfælde, hvor personskade efter en trafikulykke kan anerkendes som en arbejdsskade ved Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES).

"Det kan det, hvis kørslen sker i arbejdsgivers interesse, også selvom du ikke er på arbejde. Det, der er afgørende er, om du i situationen kører din arbejdsgivers ærinde. Hvis din arbejdsgiver beder dig om på vej til arbejde at køre til bageren efter morgenbrød, og der sker en ulykke på den omvej, så er der i udgangspunktet tale om en arbejdsskade".

Firma- eller privatbil?

  • AES skelner ikke mellem, om du kører i din egen bil eller firmabil, når de skal vurdere en skade efter en trafikulykke. Det afgørende er, om du kører din arbejdsgivers ærinde.

Så længe har du til at anmelde skaden

  • Erstatningsansvar forældes tre år efter skaden. Arbejdsskader skal i udgangspunktet anmeldes inden for et år, men kan i nogle tilfælde anmeldes op til fem år efter.

Kontakt Dansk Metal og få hjælp til din arbejdsskadesag. Jo hurtigere efter skaden, du henvender dig, jo bedre muligheder har vi for at hjælpe.

Del indholdet

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.