Samtaler, workshops og temadage

heroImage

Samtaler

Når du er ledig, er det vigtigt at deltage i samtaler med Metal A-kasse, Jobcenteret og andre relevante aktører. Disse samtaler er nøglen til at få den nødvendige støtte og vejledning i din tid som jobsøgende. Du har ansvaret for at booke disse samtaler, og det er vigtigt at være proaktiv og sikre, du gør det i rette tid.

Forskellige typer af samtaler spiller en vigtig rolle, når du er ledig. En af dem er CV-samtalen, som normalt skal bookes senest 2 uger efter, du er blevet ledig. Samtalen giver dig mulighed for at rette dit CV til i samarbejder med en rådgiver. Du kan få vejledning i, hvordan du bedst præsenterer dine færdigheder og erfaringer, så du øger chancen for at komme hurtigt i job. 

Rådighedssamtaler i Metal A-kasse skal bookes efter tre og seks måneders ledighed. Disse samtaler fokuserer på din rådighed for arbejdsmarkedet, hvor aktiv du er som jobsøgende samt dine fremtidige planer. Rådgiveren vil drøfte din indsats som jobsøger og hjælpe dig med at identificere eventuelle barrierer, der kan påvirke din succes på arbejdsmarkedet.

Derudover vil du muligvis modtage indkaldelser til samtaler fra Jobcenteret og andre relevante aktører. Disse samtaler kan omfatte emner som karriererådgivning, jobmatching og arbejdsmarkedstrends. Det er vigtigt at møde op til samtalerne og deltage aktivt, for at få det bedste ud af de muligheder, du får.

En anden afgørende samtale, du skal booke, er "Min vej i job"-samtalen i Metal A-kasse. Samtalen har til formål at skabe en coachende og målrettet dialog om dine job- eller uddannelsesmål. Rådgiveren vil hjælpe dig med at udarbejde en handlingsplan. Sammen skal I også finde ud, hvad der giver dig det job eller den uddannelse, du ønsker dig.

Udover samtalerne giver dig individuel vejledning og støtte, er de også med til at vise dit engagement og din motivation. Sørg for at være opdateret med tidsfristerne for at booke samtaler og udnyt den rådgivning og vejledning, der tilbydes. Så øger du dine chancer for at komme i job. 

Samtaler med medlem i a-kasse i Hovedstaden.

Tema- og inspirationsdage

På Dansk Metals tema- og inspirationsdage får du mulighed for at møde virksomheder, HR-konsulenter og repræsentanter fra kursus steder, der alle brænder for at hjælpe og guide dig i din jobsøgning. Du kan stille spørgsmål til oplægsholderne og få nyttig viden om dit fag og branche. Deltager du aktivt i temadagen, kan du få udvidet dit netværk og øge dine chancer for at finde det rette job. 

Vores IT-temadag klæder dig på til at søge job inden for IT-branchen eller skifte til IT-branchen. Du vil få relevant vejledning og indsigt i denne branche. 

Bemærk, at tema- og inspirationsdagene giver dig mulighed for at dykke ned i relevante emner inden for netop din jobsøgning. Du vil få konkret vejledning og støtte fra eksperter på området og have mulighed for at netværke med andre i samme situation. 

Workshops

Vores workshops giver konkrete redskaber til din jobsøgning. "Skriv dig til et job" workshoppen giver personlig og konkret vejledning til dine ansøgninger og CV. Du får hjælp til at udarbejde en ansøgning og et CV, som du kan sende ud. På workshoppen får du også mulighed for at sparre med andre ledige og underviseren om din jobsøgning. 

På "Tal dig til et job" workshoppen får du tips og ideer til at forberede dig til jobsamtaler. Vi giver dig konkrete værktøjer og øvelser, som du kan bruge til din næste jobsamtale. Du vil modtage personlig feedback og vejledning, der kan hjælpe dig med at styrke din præstation under samtalerne.

"Skift spor" workshoppen tilbyder dig inspiration og værktøjer til at skifte jobspor. Vi fokuserer på dit personlige jobskifte og hvordan du kan bruge dine kompetencer i et nyt område. Workshoppen inkluderer afklaring af dine kompetencer, udarbejdelse af en handlingsplan og levering af konkrete værktøjer.

På "Brug LinkedIn" workshoppen får du konkrete tips til at bruge LinkedIn som et netværks- og jobsøgningsredskab. Du lærer at finde og søge job, styrke dit netværk, blive mere attraktiv for arbejdsgiverne og komme tættere på virksomhederne.

Endelig tilbyder vi en "Video-CV" workshop, hvor du får mulighed for at lave en målrettet videoansøgning. og sparring og hjælp til at skabe den bedst mulige video, der fremhæver dine kompetencer.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.