Søg uopfordret

heroImage

Tag selv det første skridt

Du kan sagtens søge et job, uden at der er en jobannonce eller et opslag på et jobportal. Hovedparten af ansættelser sker gennem netværk og uopfordrede ansøgninger, herunder skriftlig kommunikation, telefonisk og personligt fremmøde.

Inden du kontakter virksomheden, er det vigtigt, du finder information om virksomheden og kontaktpersoner på, fx på hjemmeside, LinkedIn, Jobindex ”arkiv” eller hos ansatte i virksomheden. 

Brug dit netværk, herunder venner, bekendte, tidligere kolleger/arbejdsgiver(e). Spørg venner, bekendte eller tidligere kolleger/arbejdsgivere, om de kender nogen i branchen, der kan hjælpe dig med at komme i kontakt med virksomheder.

Brug dit medlemskab

Du er selvfølgelig også altid velkommen i din lokalafdeling, hvor vi kan hjælpe dig med forslag til virksomheder, du kan tage fat i. 

Følg løbende op på dine indsatser med hensyn til virksomhedskontakt og netværk. Husk at være vedholdende og tålmodig, da det kan tage tid at opbygge et netværk og finde det rigtige job.

Besøg virksomheden

Er du til den personlige kontakt, og synes du, det er nemmere at formulere dig mundtligt end skriftligt, så er det oplagt at besøge virksomhederne.

Følgende kan du med fordel tage med i dine overvejelser inden et besøg:

Hvad tid på dagen/ugen er der størst chance for, de har tid til at snakke med mig?

Hvorfor har jeg netop valgt denne virksomhed? Sørg for at have sat dig ind i, hvad deres hovedopgaver er.

Bør jeg tage et CV (ansøgning) med, så jeg kan efterlade et "fysisk spor".

Skriv til virksomheden

På mange måder adskiller en uopfordret ansøgning sig ikke fra en opfordret. Det er stadig vigtigt, den er målrettet, så den enkelte virksomhed kan genkende sig selv i din ansøgning.

Brug deres hjemmeside, dit netværk eller evt. Jobindex' arkivsøgefunktion til at finde ud af, hvad firmaet vægter højt af faglige og personlige kompetencer. 

Husk der måske ikke er nogen ledig stilling. Derfor er det dit ansvar at beskrive, hvad du mener at kunne bidrage med i virksomheden.

Ring til virksomheden

Ikke alle virksomheder er indstillet på, man møder op personligt. Men kan du godt lide den mere direkte dialog, så er den telefoniske kontakt oplagt.

Indled altid med at spørge, om de har to minutter til at tale med dig. Har de ikke tid nu, så spørg hvornår det passer bedre, du ringer.

Forbered hvad du vil sige, inden du henvender dig telefonisk, og spørg, om I kan aftale et personligt møde. Skriv gerne dine spørgsmål ned, så du ikke glemmer dem, hvis samtalen stikker i en anden retning end forventet.

Fokusér på dine relevante kompetencer til stillingen. Husk det er dig, som har kontaktet virksomheden, så det er dig, som har ansvaret for samtalen.

Gode hjemmesider

Der er mange hjemmesider, hvor du kan hente inspiration til din uopfordrede jobsøgning. 

Her har vi samlet nogle forslag:

Proff.dk er en virksomhedsdatabase, hvor du kan hente oplysninger om virksomhedens ejerforhold, dens økonomiske situation mv. På hjemmesiden kan du også finde et register over virksomheder inden for branchen, du søger i. Måske er der et godt bud på en virksomhed, du kan søge uopfordret hos.

Laerepladsen.dk er selvfølgelig oplagt til dem, der skal finde en læreplads. Her kan du se, om en virksomhed er godkendt til at uddanne lærlinge, og du kan se, om den nuværende lærling snart er uddannet, så virksomheden snart skal bruge en ny.

Jobindex bruger du måske allerede til at finde jobopslag på. Siden har også en mulighed for, du kan søge tidligere jobopslag i deres arkiv søgefunktion. Her kan du altså finde virksomheder, som tidligere har søgt folk med dine kvalifikationer. Måske går de lige nu og venter på en uopfordret ansøgning fra dig. 

 

Medlemsfolder

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.