Jeg er nyudlært - hva så nu?

Som udlært får du adgang til flere fordele med Dansk Metal.

heroImage

Tillykke med din uddannelse – du har nu 14 dage ...

14 dage til hvad? Sådan tænker de fleste. Men det er ikke for sjov, for det står i loven, at hvis du vil have dagpenge ved ledighed, så skal du melde dig ind i a-kassen eller skifte medlemsstatus. Det gælder:

  • For dig, der ikke er medlem af Metal A-kasse
  • For dig, der skal skifte medlemsstatus, fordi du har været medlem, mens du uddannede dig.

Start selvbetjening:

Du får kontingentet flere gange igen

Hvis du bliver ansat på en overenskomstdækket virksomhed, har du ret til efteruddannelse hvert år.

Dansk Metal forhandler Industriens Overenskomster på vegne af dig. Aftalen er i gennemsnit 106.121 kroner værd om året pr. medlem. Du får dem fx som løn, tillæg, fridage, barsel og betaling for overarbejde.

Hvis du bliver ledig, får du dagpenge og kommer 7 uger hurtigere i job, end hvis du var medlem af en gul a-kasse. Vi er nemlig ofte ude og banke på hos virksomhederne. Det giver de 29 lokalafdelinger i hele landet et unikt kendskab til dit lokale arbejdsmarked. Og hvis du arbejder i et af vores specialområder, så har vi din ryg – også inden for luftfart, tele og det maritime.

Du kan altid få et tjek af lønseddel og kontrakt. Vi opdager nemlig fejl på medlemmers lønseddel, og du bliver kompenseret kontant. Og vi står klar med rådgivning, hvis du vil have inspiration til efteruddannelse eller har brug for et nyt job. Hvis livet tager et sving, og du får en arbejdsskade eller bliver ledig, så er Dansk Metal også klar til at hjælpe.

Lønnen er tit højere på arbejdspladser med en tillidsrepræsentant (TR). I vælger selv jeres TR og arbejdsmiljørepræsentant. Og i Dansk Metal er de blandt verdens bedst uddannede til at tage problemer op med chefen. Så du får hjælp til at sikre netop dine rettigheder, og I får et trygt og sikkert arbejdsmiljø.

Så meld dig ind og få indflydelse på spillereglerne sammen med dine 105.000 kolleger!

Medlemsservice og kontante fordele

JobService

Metal JobService er et unikt tilbud – også til vores unge medlemmer. Her får du overblik over alle ledige job, også dem der ikke er slået op andre steder.

KontraktTjek

Send din ansættelseskontrakt til os, så tjekker vi den for fejl og giver dig svar inden for 24 timer på hverdage.

JobStarter

Du kan booke en Metal JobStarter-samtale i din lokalafdeling, hvis du bliver opsagt. Overenskomsten sikrer dig frihed til samtalen med løn.

Billige forsikringer til unge

Alle nyudlærte medlemmer kan få en gratis indboforsikring i et helt år. 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.