AMU-kurser

Find relevante kurser, der passer til dig, når du vil efter- eller videreuddannes.

heroImage

Hvad er AMU?

AMU står for arbejdsmarkedsuddannelser og er efteruddannelse til faglærte og ufaglærte medarbejdere fra private og offentlige virksomheder. Ledige og selvstændige har også mulighed for at tage et AMU-kursus.

AMU-kurser er korte kursusforløb, som man kan tage enkeltvis eller sætte sammen efter behov. På den måde kan de passes ind i et arbejdsforløb. Man kan for eksempel sammensætte et kursusforløb ved at kombinere teknisk faglige kurser med kurser inden for arbejdsorganisering.

Alle kurser er kompetencegivende og har til formål at dække ufaglærtes og faglærtes behov for kompetencer, der er efterspurgt på arbejdsmarkedet.

Nogle AMU-kurser giver merit til erhvervsuddannelserne, og du kan få lavet en vurdering af dine kompetencer, så du sammen med skolen kan få sammensat et tilpasset uddannelsesforløb.

Hjemmesiden amukurs.dk

Du kan finde alle AMU-kurser på amukurs.dk.

Kategorien "Industri, mekanik, it og samarbejde" er særligt relevant for Dansk Metals medlemmer.

Industriens kompetenceudviklingsfond

En del kurser er godkendt til Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF), som yder tilskud til selvvalgt efteruddannelse og aftalt uddannelse for ansatte i industrien. Du kan ansøge, hvis du er omfattet af industriens overenskomst, og du finder information på ikuf.dk.

Der findes også andre kompetencefonde som giver støtte til uddannelse. Kontakt din lokale Metal-afdeling for at få hjælp til at finde ud af hvilke der kan være relevante for dig. 

Find kurser på amukurs.dk

Hvis du får brug for hjælp kan du finde svar under Kontakt på amukurs.dk. Hvis du har flere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte din lokalafdeling.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.