Arbejdsskader skal anmeldes

Arbejdsskader skal anmeldes

Arbejdsskader skal anmeldes

Er din arbejdsskade anmeldt. Hvis du har en arbejdsskade, så hold øje med om den er anmeldt.

Hold øje med at din arbejdsskade bliver anmeldt

Din arbejdsgiver har pligt til at anmelde arbejdsskader, som giver 1 dags fravær fra arbejdet eller som formodes at give ret til ydelser fra arbejdsskadeforsikringen evt. som behandlingsudgifter og transportudgifter.

Men du bør også selv sikre dig, at en arbejdsskade bliver anmeldt i tide – og du har selv ret til at anmelde en arbejdsskade. Det er meget afgørende for, om du kan få erstatning. En arbejdsulykke skal anmeldes senest 1 år efter ulykkesdatoen.

“Vi er desværre gennem længere tid blevet bekendt med, at et stigende antal arbejdsulykker ikke bliver anmeldt i tide af arbejdsgiverne”.

Vi mener, at Arbejdsskadestyrelsen i langt højere grad bør benytte sig af muligheden for at give bøder til arbejdsgivere, der ikke overholder deres anmeldepligt og anmelder arbejdsulykker i tide, så de skadelidte ikke får den erstatning, de kan være berettiget til.

Hvis du er i tvivl, om din arbejdsgiver anmelder eventuelle arbejdsskader, kan du henvende dig i din Metal-afdeling for at få hjælp og vejledning.

Del indholdet

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Metal Himmerland og få en snak.

9852 1012

Åbningstider:

Mandag: 9.00 - 16.30
Tirsdag:  9.00 - 15.00
Onsdag: 9.00 - 15.00
Torsdag: 9.00 - 16.30
Fredag:  9.00 - 12.00

Kontor og telefoner er lukket mellem 12.00 og 13.00

Du kan også skrive til: himmerland@danskmetal.dk