SAMARBEJDE FIK THOMAS I FLEKSJOB

SAMARBEJDE FIK THOMAS I FLEKSJOB  


  ”Det er ikke sjovt at tage smertestillende og medicin for at gå på arbejde, når man har ondt”.

Sådan fortæller Thomas, der er uddannet klejnsmed og for år tilbage kom ud for en arbejdsskade, som satte sine spor.
Efter ulykken forsøgte han at fortsætte fuldtid hos DSB, hvor han blandt andet var med til at behandle undervognene, de såkaldte bogier, på IC3-togene  
Men det kunne kroppen ikke holde til. Og resultatet blev i stedet en sygemelding og senere også en opsigelse, da han ikke kunne arbejde 37 timer.

Vores daglige leder af A-kassen Poul blev derfor kontaktet af Jobcentret i Mariagerfjord, som håbede at Poul kunne bidrage til at få Thomas på vej i nyt job, og her kan man virkelig se værdien af et stærkt lokalt samarbejde.

Poul tog nemlig kontakt til HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, som takkede pænt ja til at tage imod Thomas i et praktikforløb, samtidig med at han var i et afklaringsforløb for at få tilkendt fleksjob.

  ”Jeg startede som værkstedsassistent på HEG på nedsat tid, og det fandt jeg hurtigt ud af var givende for mig. Det var et rigtig godt forløb, hvor der blev taget hensyn til min situation”, fortæller Thomas.

𝗦𝗮𝗺𝗮𝗿𝗯𝗲𝗷𝗱𝗲 𝗯𝗲𝘁𝗮𝗹𝗲𝗿 𝘀𝗶𝗴
I december kom der så afklaring fra Jobcentret, der glædeligt kunne fortælle Thomas, at han var godkendt til fleksjob  

  ”Der er jo mange usikkerheder, når man ikke længere kan arbejde fuldtid, så det var en stor lettelse at få tilkendt fleksjob”

Og de gode nyheder forsatte for Thomas. I dag er han nemlig ansat hos HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser som værkstedsassistent 16 timer om ugen, hvor han også underviser elever og arbejder med socialpædagogisk støttearbejde  

  ”Jeg er rigtig glad for at fortsætte hos HEG, og jeg har især fundet ud af, at jeg også brænder for at arbejde med unge mennesker – og så sætter jeg stor pris på hjælpen fra Poul, som var med til at få mig i job”.
Glæden er uden tvivl gengældt, og vi værdsætter samarbejdet med både Jobcentret og HEG.

  ”Det er jo et fantastisk eksempel på, at tingene lykkes til glæde for alle, når vi samarbejder på tværs, og jeg er rigtig glad for, at Thomas er bevilget fleksjob og trives hos HEG”, afslutter Poul.

Del indholdet

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Metal Himmerland og få en snak.

9852 1012

Åbningstider:

Mandag: 9.00 - 16.30
Tirsdag:  9.00 - 15.00
Onsdag: 9.00 - 15.00
Torsdag: 9.00 - 16.30
Fredag:  9.00 - 12.00

Kontor og telefoner er lukket mellem 12.00 og 13.00

Du kan også skrive til: himmerland@danskmetal.dk