Vi hjalp Jørgen med at få anerkendt sin arbejdsskade

Jørgen har arbejdet som smed siden han var 15 år gammel, og det har hans lunger desværre taget skade af.

"Dengang var der ikke noget der hed udsugning. Jeg husker tydeligt, at luften sommetider var helt tyk af slibestøv og røg i fabrikshallen" fortæller han.

Kontaktede os af en helt anden grund

I 2019 kontaktede han os for at høre om mulighederne for efterløn. Det var nemlig blevet for hårdt at gå på arbejde. Men efter en snak med afdelingskasserer Jakob, blev Jørgen hurtigt sendt videre til Anne, der er sagsbehandler i afdelingen. Hun startede en arbejdsskadesag.

”Til min første samtale med Anne blev jeg bedt om at gå til lægen. Dokumentation betyder nemlig alt, når det gælder arbejdsskader" fortæller Jørgen.

Han var både ved egen læge, på Odense Universitetshospital og i Århus. Fra lægerne var konklusionen klar: Jørgen havde nedsat lungefunktion pga. mange års arbejde med svejsning, hvor han var blevet udsat for skadelig svejserøg.

Endelig afgørelse

I dag står Jørgen med en anerkendt  arbejdsskade med en men grad på 10 % og et tab af erhvervsevne på 20 %.

Vejen dertil har dog ikke været let og undervejs blev sagen afvist af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

”Det er sgu dejligt endelig at få anerkendelsen. Jeg ville hellere have haft et par gode lunger end pengene, men det er et plaster på såret. Selvom erstatningen er god, så er det anerkendelsen der betyder mest” fortæller han.

Nu skal Jørgen snart på velfortjent pension.

”Det betyder meget at kunne se tilbage på mit arbejdsliv og vide, at mine smerter kommer fra arbejdsskaden. Uden Metal på sidelinjen havde jeg gået på efterløn uvidende om, at jeg kunne få anerkendelse og erstatning for min arbejdsskade. Jeg er så glad for den hjælp, jeg har fået” afslutter han.

Tak til Jørgen for at fortælle sin historie!

Del indholdet

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.