DM i Skills 2024

Han skal kæmpe om at blive Danmarks bedste personvognsmekaniker

"En fra Politiken ringede i går. Så kommer der vist også en journalist i morgen. Det roder lidt sammen. I sidste uge var der også nogle, der ringede og så selvfølgelig min skole."

Benjamin Thorgaard Andersen er en ombejlet herre, for om kort tid skal han i ilden til DM i Skills og kæmpe om at blive Danmarks bedste personvognsmekaniker.

"Da jeg først hørte om Skills, troede jeg, det var sådan en lille hyggekonkurrence. Men efter jeg gik videre fra regionsmesterskabet, har det taget om sig. Det er jo kæmpestort," griner han.

50.000 mennesker forventes at besøge konkurrencen, som i år foregår i Roskilde, hvor 300 lærlinge fra 47 fag dyster om at blive landets bedste.

"Jeg synes, det er meget lige om lidt. Man får lidt flere nerver på, jo tættere det kommer. Men det er også fedt og et skulderklap på, at man er på rette vej, med det man laver," siger Benjamin.

Må kun benyttes af Metal Midt-Vestsjælland

Hans uddannelsesvej startede på gymnasiet - men det store fokus på universitet, var ikke ham.


"Det var ikke det, jeg ville bruge mit liv på. At kigge på formler og regne hver dag."


Så efter gymnasiet lod han sig rive med af sin begejstring for at skrue på biler. Og hos Sørby Autocenter er han landet på den helt rette læreplads:


"Det var ikke længe, jeg havde været her, så stod jeg med en helt adskilt motor og skulle renovere den. Det var superfedt,"


"Nu prøver jeg bare at suge til mig og få en god bredde. Og her får vi virkelig lov til at lave og prøve alting. Jeg har lavet autocampere, elektriske støtteben, både og knallerter og vi har en plæneklipper inde lige nu, som vi er i gang med at reparere. Det giver en evne til at overkomme det meste, så man ikke er så nervøs, når der triller noget ind ad porten, man ikke har set før," fortæller han.

Må kun benyttes af Metal Midt-Vestsjælland

Og han mærker en stor opbakning fra kollegaerne til sin deltagelse i Skills.

"De er superstøttende og stolte. De kommer også forbi og ser mig. Men hvis de kommer med banner, har jeg sagt, de ikke bliver lukket ind," griner han og forsætter med et glimt i øjet:

"Og de har da helt sikkert også en stor del af æren - det skal du bare ikke sige til dem."

Han glæder sig til at vise sit fag frem, så folk kan se hvad det egentligt er, han går og laver:

Må kun benyttes af Metal Midt-Vestsjælland

"Jeg håber, de besøgende ser, hvad vores fag reelt er. At vi ikke bare sætter en computer til, og så gør den arbejdet for os, eller som nogle tror, at vi er beskidte typer på et værksted, som altid tyr til den store hammer. Det er et avanceret fag, hvor man skal bruge hovedet og tænke over tingene. Og vi er stolte af det, vi laver. Det er også det kunderne betaler for. Folk der har brugt tid og energi på et fag, som ikke er så nemt, som nogle måske antager. 

Og så er spørgsmålet så, om guldet skal hjem til Sørby

"Selvom jeg nok er konkurrencemenneske, så er jeg godt tilfreds med, at jeg er med. Men optimalt, så vinder vi hele baduljen," siger Benjamin.

Må kun benyttes af Metal Midt-Vestsjælland
Del indholdet

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.