Fayard har sit eget lærlingeværksted

"Vi fik ideen til værkstedet, fordi vi kunne mærke, at de lærlinge vi tog ind, manglede en grundforståelse for det maritime område. Og det vil vi gerne give dem her".


Sådan fortæller Bjørn Wienigk, der er produktionschef, og en af drivkræfterne bag skibsværftet Fayard A/S' egen lærlingeværksted.

Værkstedets virke

På værkstedet får lærlingene 8-10 ugers forløb, inden de for alvor slippes løs i produktionen. Forløbet er et supplement til den undervisning, som lærlingene får på erhvervsskolen.


"Uddannelsen består af 4 moduler, som er bygget ind i deres skoleophold. De lærer bl.a. hvordan et skib er indrettet, om skibsterminiologi og tegningsforståelse, mens de får en grundig indføring i sikkerheden her på Fayard" fortæller Steen, der er én af to lærere, som underviser på lærlingeværkstedet.


"Derudover kommer lærlingene rundt i de forskellige afdelinger, alt lige fra rør, smed, montage og lager. Det er vigtigt for den samlede virksomhedsforståelse" fortsætter han.


”Endelig tilknytter vi vores faste samarbejdspartnere, som også tager lærlinge indenfor andre håndværksfag” afslutter han.

Glade lærlinge

Og lærlingene på Fayard er også tilfredse!
  William og Nicolai er begge i lære som maritim smed, og ifølge dem, bidrager lærlingeværkstedet både til det faglige og det sociale:


"Vi får den viden, vi skal bruge for at omgås her på værftet. Derudover bidrager værkstedet til sammenholdet blandt os lærlinge. Vi får lov til at lære og udvikle os i trygge rammer sammen med andre på vores alder" fortæller Nicolai.


Fayard har 15 lærlinge i alt, og de tilbyder også praktik til unge på grundforløb 1.
"Med lærlingeværkstedet får vi 100 % uddannet stærke faglærte indenfor det maritime område" afslutter Bjørn.


Kæmpe stort tillykke med værkstedet!  

Del indholdet

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.