Barskab med hydraulik

Klejnsmed fandt ideen til svendeprøve på Pinterest

Bjørk C. K. Christensen har uddannet sig til klejnsmed. Hun fik ideen til sin svendeprøve på Pinterest: Et barskab med hydraulik. Metal Magasinet har spurgt Bjørk, hvordan det virker:

- Du slipper for at åbne lågen og bukke dig ned hver eneste gang, du skal have fat i din favoritflaske. Du stiller din favoritflaske på en lille hylde, hvor der sidder en pind, midt i skabet. Når man trykker på knappen på siden af skabet, aktiveres hydraulikstemplet, som sidder under hylden og som får både pind og hylde til at køre op. Pinden skubber låget op, og flasken kommer til syne.

Se Bjørk demonstrere barskabets hydraulik:

Afspil video

Bjørk C. K. Jørgensen er uddannet klejnsmed på Campus Bornholm og KH Maskinfabrik. Hun fortæller, at hun har fundet idéen til mønstret på lågerne på Pinterest:

- Jeg har altid vidst, at der skulle være et pænt mønster, så man kan se flaskerne. Og hvis der er lys i, kommer lyset ud gennem hullerne.

Ikke nogen let opgave

- På skolen har vi kun en plasmaskærer, og den skærer ikke lige så præcist som en laser. Mellemrummene i mønstret er kun tre mm, så jeg fik lov at skære på laser, fortæller hun og tilføjer, at skabet efter svendeprøven er blevet skilt ad, fordi det skal sprøjtelakeres sort.

Hvordan gik det til svendeprøven?

- Jeg var nervøs, fordi jeg havde lavet en del ændringer undervejs. Men jeg fik det til at lykkes. Jeg mangler nogle små justeringer, men det fungerede. Jeg fik 10.

Der er mange, der gerne vil have barskabet, men det skal hjem til min og kærestens lejlighed, slutter hun.

Hvad er Pinterest?

Pinterest er både en visuel søgemaskine og et socialt netværk på nettet.
Du kan lave dine egne opslagstavler/boards ved at sætte en digital nål i de billeder, du kan lide.

Del indholdet

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.