Mekaniker fik job efter workshops

Alan Doudikou havde aldrig arbejdet med tog før. I sin ledighedsperiode havde han glæde af Dansk Metals workshops og vejledning, og i dag reparerer han tonstunge IC4-tog.

– Min interesse for biler opstod allerede som barn, og i august 2022 blev jeg udlært mekaniker. Jeg kom til Danmark fra Syrien i 2016, og der er nogle kulturelle forskelle – også når det gælder jobsøgning. Det har hjulpet mig at deltage i Dansk Metals workshops, hvor jeg har lært om alt fra kropssprog ved jobsamtaler til, hvordan man fremhæver sine stærke sider.

Jeg var lidt i vildrede og kontaktede min lokale Dansk Metal-afdeling for vejledning. Dansk Metals jobkonsulent foreslog mig at se bredere på mekanikerfaget, og hun havde tilfældigvis en jobåbning hos DSB på hånden. Det endte med et opkald til min nuværende chef, en ansøgning og senere en samtale, hvor jeg blev tilbudt jobbet.

Jeg vidste intet om tog, men størrelsen er egentlig den væsentligste forskel. Sådan et IC4-tog er kæmpestort og vejer omkring 110 ton, men jeg udfører stadig mange af de typiske mekanikeropgaver med bremser, motor og eftersyn. Jeg har gode kolleger, og det betyder meget for mig at være i et behageligt arbejdsmiljø.

Alan Doudikou, 27 år, mekaniker, DSB Vedligehold, Aarhus

Metal JobService hjælper dig hurtigt i job

Find dit nye job i Dansk Metals egen jobportal.

Del indholdet

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.