DIT HÅNDVÆRK - DIN STEMME

Der er valg den 9. juni - HUSK AT STEM! Unge faglærte har en meget lav stemmeprocent, det vil vi gerne forsøge at lave om på og fortælle de unge hvor vigtigt det er, at være en del af demokratiet.

Oplæg på landets erhvervsskoler

Der er valg til Europa-Parlamentet d. 9. juni. Metal Ungdom har i samarbejde med Mette Frobenius, i foråret 2024, fået bevilget midler til projektet 'Dit håndværk - din stemme' af Trygfonden. Unge faglærte har en meget lav stemmeprocent, det vil vi i Metal Ungdom gerne forsøge at lave om på og fortælle de unge hvor vigtigt det er, at være en del af demokratiet.

Henover foråret vil komiker og erhvervsjurist Mette Frobenius i samarbejde med Metal Ungdom besøge flere af landets FGU- og erhvervsskoler med oplægget: ”Dit håndværk, din stemme”. Et upolitisk oplæg om selve valget, med en kort gennemgang af institutionerne i EU, lidt om hvem der sidder i Europa-Parlamentet nu, hvem der stiller op, og et par korte indspark fra en håndfuld parlamentsmedlemmer. Formålet er at sætte fokus på hvilke områder af EU´s arbejde, der især har relevans for de unge lærlinge, og klæde dem på til valget d. 9. juni. Det er et upolitisk oplæg, hvor alle spidskandidater bliver gennemgået. 

Afspil video

UNDERVISNINGSFILM

Metal Ungdom og Mette Frobenius har sammen fået lavet en undervisningsfilm, som belyser vigtigheden i at bruge sin stemme til det kommende valg.

Hør Metal Ungdoms formand og låsesmedelærling Amanda Irina Larsen fortælle, hvorfor hun synes det er vigtigt at man går i stemmeboksen og hvorfor vi som faglærte bør være ekstra interesserede i hvad der foregår i EU. Hør derudover EU-konsulent Jacob Ruben fortælle om EU og fremtidens arbejdsmarked og bliv klogere på hvad nogle af medlemmerne af Europa-Parlamentet arbejder for, når Marianne Vind, Asger Christensen, Nikolaj Villumsen og Pernille Weiss præsenterer sig. 

HUSK AT STEM!

Afspil video

Afspil video

Medlem af Europa-Parlamentet: Marianne Vind

Marianne Vind er medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet. 

"Jeg er uddannet hospitalslaborant, og i min studietid begyndte mit faglige engagement. Da jeg fandt ud af, at vi ikke fik den undervisning, som vi havde krav på, tog jeg kampen op mod ledelsen. Senere lavede jeg også kampagne for bedre løn- og arbejdsvilkår, og da jeg blev ældre, blev jeg også tillidsrepræsentant.
Med mere end 27.000 personlige stemmer blev jeg i 2019 valgt til Europa-Parlamentet. Det var overvældende at skulle finde sine fødder i politik, men jeg elsker min nye tilværelse. Dagene er ofte lange, men jeg får lov til at bruge hvert eneste minut på at kæmpe for danskerne og for mine mærkesager. Det er et stort privilegium for mig." - Marianne Vind

Afspil video

Medlem af Europa-Parlamentet: Nikolaj Villumsen

Nikolaj Villumsen er medlem af Europa-Parlamentet for Enhedslisten. 

"Jeg fik min Christiansborgdebut allerede som skolepraktikant og i 2001 var jeg med til at stifte Socialistisk Ungdomsfront (SUF). I gymnasiet var jeg aktiv i Operation Dagsværk og som historiestuderende på Københavns Universitet kastede jeg mig ind i Dansk Studerendes Fællesråd. I 2008 var jeg i praktik i EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, og året efter var jeg med til at koordinere den store klimademonstrationen ved COP15 i København. 
Vi står over for omfattende grænseoverskridende problemer. Klimaforandringer. Grådighed og skattely. Udnyttelse og underbetaling af kolleger fra andre lande. De problemer skal vi samarbejde om at løse – både i Europa og internationalt." - Nikolaj Villumsen

Afspil video

Medlem af Europa-Parlamentet: Pernille Weiss

Pernille Weiss er medlem af Europa-Parlamentet for Det Konservative Folkeparti. 

"Det var først, da jeg meldte mig ind i Konservativ Ungdom, at jeg fandt det sted, jeg passede ind. Det føltes som at komme hjem, og det gav mig en følelse af, at det var ok, at jeg havde min flok, og andre havde deres. Jeg behøvede ikke det, de andre havde i kliker og fester; jeg havde til gengæld KU. For ungdomspolitik er jo også et gudsbenådet, dejligt sted at være, når man er lidt skæv i det.
Som dansk konservativ og EPP’er arbejder jeg for, at EU udvikler sig som et sundt og stærkt fællesskab af nationalstater, der inspirerer hinanden – og ikke mindst arbejder sammen om det, ingen af os kan klare selv. Vores nøgleværdier er ordentlighed, ansvarlighed og rettidig omhu." - Pernille Weiss

Afspil video

Medlem af Europa-Parlamentet: Asger Christensen

Asger Christensen er medlem af Europa-Parlamentet for Venstre. 

"Fællesskaber spiller en vigtig rolle i min hverdag. I mange år har jeg således været aktiv repræsentant i Arla og Danish Crown. Og jeg har igennem årene været formand for alt fra Kolding Havn til Lejrskov-Jordrup Meningsråd.
Som landmand og medlem af Europa-Parlamentet kæmper jeg for at sætte dansk aftryk på den europæiske landbrugs- og miljøpolitik. EU kan ofte føles langt væk. Netop derfor er min mission at bringe EU i øjenhøjde. Med fødderne plantet solidt i den jyske muld arbejder jeg hver dag for at sikre mere fornuft og færre regler. Efter flere år i kommunal politik er det vigtigt for mig altid at have blik for det lokale perspektiv, når jeg arbejder med EU-politik." - Asger Christensen

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring til Dansk Metal og få en snak med en af vores medarbejdere.

3363 2000

Mandag-torsdag: 08.30-17.00
Fredag: 08.30-14.00

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os eller bestille en opringning. Se vores kontaktmuligheder.