Philip er Årets Mekanikerlærling 2024

Titlen som Årets Mekanikerlærling 2024 går til karrosseritekniker, Philip Jannick Salmansen. Han blev overrasket af kollegerne på Sondrup Bilcenter i Viby.

Grillen var ved at varme op, maden gjort klar og kollegerne samlet til grillhygge i Sondrup Bilcenter i Viby J. 
 
Karrosseriteknikerlærling Philip Jannick Salmansen vidste bare ikke, at det i virkeligheden var ham, der var hovedpersonen. Konfetti-kanonerne, de mange gæster og lagkagen med fyrværkeri var for hans skyld. 
 
Han skulle nemlig kåres som Årets Mekanikerlærling 2024 af Dansk Metal og DI Bilbranchen

– Jeg havde overhovedet ikke set det komme. Jeg kom bare på arbejde og troede, det var en normal arbejdsdag, siger Philip, som har været lærling i bilcenteret siden 2020 og fik en flot karakter til sin svendeprøve i foråret.

Afspil video

Lærling forbedrer arbejdsmiljøet for alle

Værkfører, Jimmy Pedersen, indstillede Philip til Årets Mekanikerlærling, fordi han gør en ekstra indsats og er en god kollega:   
 
– Han springer til, hvis vi har travlt. Han hjælper også de andre lærlinge, selvom han stadig selv er lærling lidt endnu. Han kan det hele, og han er glad og smilende og bare en god dreng, siger Jimmy. 

Jimmy indstillede også Philip, fordi han er god til at bruge sin nye viden fra skoleophold på arbejdspladsen. Han har fx været med til at finde nye og mindre sundhedsskadelige materialer til arbejdet og på den måde være med til at forbedre arbejdsmiljøet for kollegerne. 

På bilcenteret er de faktisk så glade for Philip, at han kan se frem til at blive en fast del af teamet, når han bliver svend. 
 

En dag som teknisk assistent ved racing-event

Kåringen var ikke den eneste overraskelse, der ventede Philip. Han fik også en køretur i direktøren Ole Sondrups racerbil. 
 
Ole roste Philip for at være et dejligt menneske og en dygtig kollega, og samtidig roste han også hele teamet omkring ham. 
 
Som en ekstra del af præmien får Philip en tur til et racing-event i Valencia senere på året, hvor han får mulighed for at blive en del af det tekniske personale bag et raceteam. Turen sponsoreres og arrangeres i samarbejde med Dansk Automobil Sports Union (DASU).

Årets Mekanikerlærling

Hvert år kårer Dansk Metal Årets Mekanikerlærling for at hylde godt, fagligt håndværk og kollegaskab. I år uddeler vi titlen sammen med DI Bilbranchen. 
 
Titlen går til en lærling, som enten er i gang med eller lige har afsluttet en uddannelse inden for bilbranchen i fagene personvognsmekaniker, lastvognsmekaniker eller karrosseritekniker. 

Se tidligere vindere af Årets Mekanikerlærling

Del indholdet